Az esküvői szezon kezdetét a tavaszi esküvők jelentik. Ha ti is azok közé a párok közé tartoztok, akik ebben a csodás évszakban szeretnék tartani az esküvőjüket, akkor ebben a cikkben 10 esküvői tippet adok arra, hogy hogyan szervezd meg a tökéletes tavaszi esküvőt.

Az időjárás

Az egyik legfontosabb tényező az esküvő tervezésekor az időjárás. A tavasz változékony időjárása miatt mindenképpen fontos az esetleges kültéri programok szervezésekor alternatív, beltéri megoldásokat is számba venni. Ha a kültéri programok késő délután kerülnek sorra, mindenképp gondolj a fűtési lehetőségekre. A jégcsappá dermesztett vendégek nem buliznak szívesen ☺

Az esküvőhelyszín 

A tavasz egyik legcsodálatosabb része az ébredő természet. Válassz olyan esküvőhelyszínt, ahol a természet szépségét is élvezhetitek, például csodás kilátás nyílik egy parkra, tóra vagy erdőre. Beltérben is érdemes tavaszi hangulatú esküvői  dekorációt használni.

A virágok 

A tavasz a tobzódó virágok szezonja. Használd ki ezt az időszakot, és dekoráld az esküvőt friss tavaszi virágokkal. Az árnyalatokat a természetben ilyenkor előforduló színekhez hasonlóan válaszd ki, például rózsaszín, sárga, lila és zöld árnyalatokat.

A menyasszonyi ruha

A tavaszi esküvő lehetővé teszi, hogy kreatívabbak legyünk a kiegészítőkkel és a mintákkal. Válassz olyan menyasszonyi ruhát, amely kényelmes és könnyű, ugyanakkor elegáns és stílusos. A jól megválasztott kiegészítők segítenek teljessé tenni a menyasszonyi öltözéket. A tavaszi esküvők esetében különösen jól mutatnak a virágkoszorúk és a finomabb ékszerek. Ha az esküvő helyszíne a szabadban van, fontos, hogy a ruha védjen a hidegtől, hiszen a tavaszi időjárás még csalafinta tud lenni. Ez nem a Jégvarázs 3, és te sem vagy Elsa ☺

A menü 

Az esküvői ételsor összeállításakor érdemes figyelembe venni a tavaszi alapanyagokat. Válassz friss és könnyű ételeket, mint például friss zöldségeket, salátákat, könnyű fogásokat. Azért a pasis fogásokról se feledkezz meg, különben az alkohol korábban fog hatni mint szeretnéd. 

Az italok 

Az esküvői italcsomagokba is érdemes tavaszi hangulatot csempészni. Válassz frissítő italokat, mint például limonádét, üdítőket, fröccsöt és koktélokat. 

Az esküvői dekoráció 

A tavasz a megújulás időszaka, ezért érdemes az esküvői dekorációban is ezt az érzést megjeleníteni. Használj sok zöldet, friss virágokat, természetes anyagokat, például fát, vesszőket, faágakat. Dekorációval olyan hangulatot teremthetsz, amely megfelel az évszaknak. A tulipánnal viszont óvatosan, nagyon gyorsan elnyílik meleg helyen. 

Esküvői köszönőajándékok

Az esküvői vendégajándékokkal is érdemes a tavaszt megjeleníteni. Válassz olyan ajándékokat, amelyek az évszakhoz kapcsolódnak, például magokat, kis cserepes virágokat, vagy természetes anyagokból készült ajándékokat.

Az esküvői torta 

Az esküvői torta egyike az esküvő sokszor szó szerinti fénypontjainak. A tavaszhoz kapcsolódó torták közül a citrusos vagy a gyümölcsös torták különösen népszerűek. A tavaszi virágokkal díszített torták is nagyon látványosak lehetnek. 

Esküvői fotó vagy film

A tavasz ideális évszak az esküvői fotózásra. Használjátok ki az élénk színeket és a természet adta lehetőségeket egy romantikus, idilli helyszín kiválasztásával, hogy megörökítsétek a legszebb pillanatokat. Az igazán minőségi fotók örökre megőrzik az emlékeket és visszaidézik majd ezt a csodálatos időszakot, ezért ezen nem érdemes spórolni. 

Remélem, hogy ezekkel az ötletekkel segíteni tudtam abban, hogy hogyan indulj neki egy tavaszi esküvő megszervezésének. Ezek mellett azonban ne felejtsétek el szem előtt tartani az esküvői költségvetést és a vendégek igényeit. Ha azonban sikerül ötvöznötök az évszak varázsát a saját egyedi stílusotokkal, biztosak lehettek benne, hogy emlékezetes esküvőtök lesz. 

Természetesen örömmel segítek az esküvőszervezésben, akár egy tanácsadás keretein bévül. Szolgáltatásaim leírását itt találod: esküvői csomagok